Verdachten woninginbraak aangehouden

Hoofddorp – Op dinsdagmorgen hield de politie twee mannen aan op verdenking van poging tot een woninginbraak in een woning aan de Iraklia in Hoofddorp. Het gaat om mannen van 19 en 20 jaar uit Hoofddorp.

Omstreeks 04.20 uur kreeg de politie melding van de inbraak. Een getuige had twee mannen gezien die bij een woning aan de Iraklia vandaan kwamen. De getuige wist dat de bewoners op dat moment niet thuis waren.

De politie trof de twee verdachten in de directe omgeving. Zij gingen er rennend vandoor, maar na een korte sprint konden beide mannen worden aangehouden. Een politiehond werd ingezet. Deze vond tassen van de verdachten terug in de bosjes op de vluchtroute.

Bij controle bleek er schade te zijn aan een deur van de woning. Of de verdachte in het pand zijn geweest is nog niet duidelijk.

De politie stelt een nader onderzoek in.