Jonge verdachten aangehouden

Hoofddorp – Na een alerte melding van een getuige kon de politie in de nacht van zondag op maandag twee verdachten aanhouden op verdenking van poging inbraak.

Door meerdere mensen werd gezien dat twee personen zich verdacht ophielden in de achtertuin van een woning aan de Korsholm: een van de alerte getuigen belde 1-1-2, waarop de politie direct ter plaatse ging.

De politie trof even verderop twee jongens aan, die zich verdacht ophielden. Dit tweetal, Hoofddorpers in de leeftijd van 14 en 15 jaar werd aangehouden op verdenking van poging inbraak.

Een hondengeleider trof met zijn politiehond inbrekerswerktuig aan in de omgeving. De politie heeft de twee Hoofddorpers aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek. De ouders van de jongens werden hiervan in kennis gesteld.

Onderzoek is ingesteld.