Aangehouden met gestolen auto

Hoofddorp – De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto.

De auto werd aangetroffen op een parkeerplaats aan de A4 in de Haarlemmermeer. De politie heeft een 58-jarige verdachte aangehouden op verdenking van de diefstal van de auto.

Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Lokaal nieuws

Politie zoekt getuigen van beroving

Hoofddorp - De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die plaatsvond op dinsdagmorgen op de Kruisweg in Hoofddorp. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000. Omstreeks 02.45 uur verliet een 31-jarige man uit Hoofddorp met twee vrienden een horecabedrijf aan de Kruisweg. Toen de man de rijbaan overstak naar zijn geparkeerd staande auto, kwamen er plotseling twee gewapende mannen aanrennen. Het slachtoffer en zijn vrienden bleven niet staan, maar gingen er in verschillende richtingen rennend vandoor. Het slachtoffer kwam echter ten val. Hij moest onder bedreiging zijn kostbaarheden (waaronder een GSM en geld) afgeven. Na de beroving gingen de twee daders er rennend vandoor in de richting van de Stationsweg. Even verderop stapten zij in een klein model auto, mogelijk zwart van kleur.

Lees verder...
Vijf winkeldieven opgepakt

Hoofddorp - De politie heeft vrijdagnamiddag, 5 winkeldieven aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van diefstallen in het winkelhart van Hoofddorp. Het gaat om vier mannen van 31, 32, 33 en 39 jaar oud en een 31-jarige vrouw. De verdachten hebben geen vast adres in Nederland, maar het vermoeden bestaat dat zij uit Rotterdam komen. Bij verschillende winkels hebben de verdachten een flinke hoeveelheid kleding, schoenen en een aantal smartphones gestolen. Deze spullen zijn inbeslaggenomen. De dieven maakten gebruik van geprepareerde tassen. Vier verdachten zitten nog vast en zijn in verzekering gesteld. De 32-jarige verdachte is heengezonden. Hij blijft wel verdachte in dit onderzoek.

Lees verder...
12 aanhoudingen gepland door Cybercrimeteam Noord-Holland

Noord-Holland - Een 22-jarige man uit Hoofddorp is dinsdag bij een inval in een woning in Hoofddorp door het Cybercrimeteam Noord-Holland aangehouden. De man wordt er van verdacht meerdere DDOS-aanvallen te hebben uitgevoerd op verschillende bedrijven en instellingen. De aanhouding komt voort uit de internationale actie ‘Operation Power Off’. Operation Power Off De Nederlandse politie heeft dinsdag 24 april de grootste cybercriminele website Webstresser.org opgerold. Webstresser.org was een zogenaamde ‘booter’ of ‘stresser’ dienst: een website waar tegen lage prijzen krachtige DDoS-aanvallen konden worden aangekocht. Een DDoS-aanval is een poging om een dienst onbereikbaar te maken voor de klanten of bezoekers. Bij de actie drie weken geleden zijn vier vermoedelijke beheerders van deze website in onder andere Servië en Kroatië opgespoord. In Canada en het Verenigd Koninkrijk werden ook acties ondernomen op vermoedelijke beheerders. Aanhoudingen in Nederland Op verschillende plekken in Nederland worden op dit moment gebruikers van Webstresser.org aangehouden. Zo ook de 22-jarige man uit Hoofddorp. Deze verdachte heeft een hostingbedrijf met 450 domeinnamen van ongeveer 250 klanten aangevallen. Daardoor waren de websites, mailboxen en/of webapplicaties van deze bedrijven slecht of helemaal niet bereikbaar. Hierdoor is ook financiële schade ontstaan. Nog twaalf verdachten in Noord-Holland in beeld De komende tijd gaat het cybercrimeteam Noord-Holland langs bij twaalf verdachten in Noord-Holland. Ook deze personen worden verdacht van het gebruiken van Webstresser.org om DDOS-aanvallen te plegen. Bij een Distributed denial of service (DDOS) aanval op een website bezoeken meerdere ‘computers’ tegelijk één bepaalde website zodat deze door overbelasting onbereikbaar is. “Deze verdachten kunnen net als de man in Hoofddorp binnenkort van ons een bezoekje verdachten”, aldus Fred Ootes van het Cybercrimeteam Noord-Holland. “Laat dit een waarschuwing zijn aan ieder die nu nog wil gaan DDoSsen. Doe het niet, we sporen je op, bezorgen je een strafblad en daarmee stel je de gemaakte slachtoffers in staat hun schade op jou te verhalen”. Deze schade kan wel oplopen tot tienduizenden euro’s. Het is niet uitgesloten dat het alleen bij deze 12 blijft. Er komt nog steeds nieuwe informatie vrij met weer nieuwe verdachten. Onderzoek ‘Operation Power Off’ Het Nederlandse opsporingsonderzoek is gestart op basis van informatie van de National Crime Agency (NCA) uit het Verenigd Koninkrijk. De infrastructuur van Webstresser.org bevond zich enige tijd in Nederland, waardoor de politie veel informatie over de website kon achterhalen. Ook kon informatie over Nederlandse en internationale gebruikers en doelwitten worden achterhaald. De doelwitten zijn van klein tot groot en omvatten ook websites die tot de vitale infrastructuur kunnen worden gerekend. Er lopen in het hele land momenteel diverse onderzoeken naar verdachten van al deze afzonderlijke aanvallen

Lees verder...
Aangehouden met gestolen auto

Hoofddorp - De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto. De auto werd aangetroffen op een parkeerplaats aan de A4 in de Haarlemmermeer. De politie heeft een 58-jarige verdachte aangehouden op verdenking van de diefstal van de auto. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Lees verder...
16- jarige jongen gewond bij schietincident

Hoofddorp - Op vrijdagmiddag plaats vond bij de Toolenburgplas in Hoofddorp een schietincident plaats, waarbij een 16-jarige jongen uit Hoofddorp gewond raakte. Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie melding dat een groepje jongeren met elkaar op de vuist zou zijn gegaan in het Toolenburgpark. Bij het gevecht zou er zijn geschoten. Het slachtoffer, de 16-jarige jongen, was naar huis gebracht, maar werd vervolgens voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De verwondingen lijken mee te vallen. Onderzoek naar aanleiding incident Volgens eerste getuigenverklaringen was het slachtoffer omstreeks 16.30 uur in het park met enkele bekenden toen er een jongeman op een scooter aan kwam rijden. Tijdens het incident dat volgde werd met een (vermoedelijk) luchtdrukwapen op het slachtoffer geschoten, waarna een gevecht ontstond. De dader ging er weer vandoor op zijn scooter. Hij vluchtte in de richting Tudorpark. De politie zocht in de omgeving. De verdachte werd vooralsnog niet gevonden. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van het incident.

Lees verder...
Bekijk al het
lokale nieuws
Tips banner

Landelijk nieuws

Ongeval met twee auto's bij spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo.

Venlo - Vrijdagmiddag rond 15.30 uur zijn op de Vierpaardjes in Venlo twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de spoorwegovergang . Bestuurders zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken maar hoefde niet naar het ziekenhuis . . De toedracht van het ongeval is niet bekend .

Lees verder...
Auto volledig uitgebrand in Roermond .

Roermond - Vrijdag in de vroege ochtend omstreeks 5.30 uur is een auto aan de Gebroek in Roermond volledig uitgebrand , naast het voertuig stond een bromfiets , ook deze is in vlammen opgegaan . Er is niemand gewond geraakt . Een woning heeft door de vuur en hitte ruitschade en schade aan dakgoot opgelopen . Waardoor de brand kon ontstaan is niet bekend . De politie is een onderzoek naar de toedracht gestart .  

Lees verder...
Verdachte van auto-inbraak aangehouden dankzij alerte buurtbewoners

Op donderdagmiddag 24 mei kreeg de politie een melding van een auto-inbraak aan de Mozartlaan in Maassluis. Direct ging de politie ter plaatse om eventuele daders nog in de kraag te kunnen vatten. Vlak na de inbraak werd er niemand meer aangehouden door de politie. Alerte buurtbewoners hadden goeden en bruikbare informatie voor de politie. Dit zorgde ervoor dat de politie de verdachte op donderdagavond alsnog kon aanhouden. Het voertuig had schade aan onder andere het raam. Of de dader ook buit heeft gemaakt, is niet bekend.

Lees verder...
Autoinbraak in de Malvert

Nijmegen - Afgelopen nacht is de politie rond 3:00 gealarmeerd voor een heterdaad autoinbraak aan de 60e straat van de Malvert. De inbraak werd gepleegd in een Ford Ka. Door een goede omschrijving van de melder kon er op basis van het signalement een verdachte in de wijk worden aangehouden. Een tweede verdachte werd als laatste gezien in de 32e straat en kon ontkomen. Heeft u iets gezien of gehoord neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Vrouw beroofd op de Holpijpstraat

Arnhem - Donderdag aan het begin van de middag is een oudere vrouw beroofd op de Holpijpstraat beroofd door twee meiden. De politie stuurde een Burgernetbericht uit om de daders te pakken te krijgen. De daders vluchtten in de richting van de Herminiumstraat. De politie laat weten dat de verdachten tussen de 15 en 20 jaar oud zijn. Ze droegen beiden een knot in het haar en zouden van Surinaamse afkomst zijn. Heeft u iets gezien of gehoord neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Lees verder...
Bekijk al het
landelijke nieuws